שמעון שוקן כותב בבלוגו על החלטת בית המשפט העליון בדלאוור להגן על אנונימיות של בלוגר. המסקנה של שוקן היא:
פסק הדין הזה הוא לא ניצחון של חופש הדיבור, אלא הכרה בחופש ההשמצה. אין דבר נמוך ובזוי יותר מפגיעה אנונימית
אני מודה ומתוודה, אני לא סובל את שמעון שוקן (ואני אומר את זה באופן הכי בלתי אנונימי שאני רק יכול). העובדה שהוא משמיץ אותי מעל כל במה (זו רק דוגמה אחת שבה הפרופסור המהולל שעומד בראש בית ספר "אפי ארזי" למדעי המחשב מטנף עליי כיוון שהעזתי שלא לאהוב את הביוגרפיה של אפי ארזי. זהו ניקיון כפיים בהתגלמותו) לא ממש משפרת את היחסים בינינו (מעולם לא פגשתי אותו – לא אדע לזהות אותו גם באיומי אקדח בקרב סכינים).
אז מעבר לעובדה שאף אדם לא אוהב שמשמיצים אותו סתם, אני לא סובל את שוקן כי למרות שהוא פרופ' למדעי המחשב או משו בסגנון, הוא מבין פחות או יותר כלום באינטרנט. זה כמובן לא מונע ממנו להצהיר הצהרות נפוחות.
בעולמו האקדמי של שוקן, השימוש באנונימיות הוא תמיד למטרות השמצה. בעולמו האקדמי של שוקן, לכל ציטוט יש מקור, לכל כותב יש קרדיט. אנונימיות בעולמו של שוקן לכן, היא חיה בלתי מוכרת.
אבל זו לא הבעיה היחידה של הפרופסור. שוקן מפגין בורות מוחלטת באשר למסורת המשפטית בארה"ב. בין השנים 1787-1788 פורסמו 85 מאמרים בעיתונות בניו-יורק תחת השם הבדוי "פובליוס". מטרת המאמרים הנקראים "The Federalist papers", היתה להגן על החוקה האמריקאית שנוסחה ב-1787 ונכנסה לתקוף ב-1789. מי שכתב את המאמרים היו ג'יימס מדיסון שהיה אחד החותמים על החוקה האמריקאית ומאוחר יותר נשיא ארה"ב, ג'ון ג'יי שהיה לנשיא הראשון של בית המשפט העליון האמריקאי ואלכסנדר המילטון ששימש כאיש קבינט בממשל האמריקאי.
ההצלחה של המאמרים לסחוף את הציבור האמריקאי כדי שיתמוך בחוקה נחשבת עד היום למהלך מבריק של יחסי ציבור שנשענו על אנונימיות. מאז, בתי המשפט האמריקאים מגנים בחירוף נפש על ביטוי אנונימי.
אז נכון, אנונימיות היא לעתים מסך שמאחוריו מסתתרים פחדנים ומשמיצנים סידרתיים. זו בעצם הנקודה היחידה ששוקן ואני מסכימים עליה: טוקבק (שוקן מעדיף את המלה "תגובית" – איכס), פוגעני ומשמיץ הוא סתם חתיכת זבל שהדרך הטובה ביותר להתמודד איתו הוא לא להתייחס אליו. מצד שני, תחת מעטה האנונימיות אפשר לעשות גם כמה דברים טובים. בניגוד לצרות המוחין שהפגין שוקן, בית המשפט העליון בדלאוור הבין את שני צידי המטבע – וטוב שכך.
כתיבת תגובה