ועד עובדים

קטגוריות:

את אריה סקופ, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל היוצא, אני מכיר ומוקיר כבר הרבה מאוד שנים. מדובר באיש מיוחד שבדרך כלל אומר את מה שהוא חושב וחושב את מה שהוא אומר. לא תמיד זה לטובתו, אבל זה תמיד רב קסם בעיני. ביום חמישי האחרון השתתף סקופ בכנס של האוניברסיטה הפתוחה ברעננה בנושא "ממון ויחסי עבודה". כתב הטוש היה שם והביא כמה מהפנינים שלו.

אנחנו מטפחים מצוינות. לא רוצים אנשים בינוניים שקופאים על שמריהם. כל שנה אנחנו מעריכים את העובדים, ומי שמגיע לחמשת האחוזים האחרונים – מפוטר, גם אם הוא עובד טוב למדי, ומעולם לא הייתה נגדו תלונה. הפילוסופיה שעומדת מאחורי השיטה הזו היא השבחת הגזע. כל שנה נפלטים מהמעגל העובדים הפחות טובים, ובמקומם מגיעים עובדים יותר טובים.

ובהמשך:

במקומות כמו התעשייה האווירית המנהל לא יכול לפטר עובד גרוע אז הוא פשוט מתייחס אליו כמו זבל. בדרך זו הוא מצפה שהעובד יסיק את המסקנות ויתפטר, אבל המסקנה היחידה שהוא מסיק היא שהוא זבל – וזה בטח לא מגדיל את התרומה שלו לארגון. חבר שמנהל מפעל כזה אמר לי פעם: '30% מהעובדים שלי לא שווים כלום, 20% עוד עושים משהו, אבל גם בלעדיהם הייתי מסתדר מצוין'. זה אומר שאם לא היה לו ועד הוא היה יכול לפטר מחצית מכוח האדם, לחסוך הרבה כסף, ולקבל תפוקות גבוהות יותר. העובדים הלא טובים לא רק שלא תורמים – הם מפריעים לארגון, מכיוון שהם 'מדביקים' את העובדים הטובים שמבינים שתמורת פחות מאמץ הם יכולים לקבל את אותה משכורת.

ולבסוף טיפ למשא ומתן מול עובדים שרוצים יותר כסף:

"לעולם אל תעמדו בפני עובד שאומר לכם שיש לו הצעה מהמתחרים שגבוהה ב-30%. אם תיכנעו לעובד כזה – הוא יבין שבלעדיו העסק לא יכול לעבוד ואז אתם קלף בידיו. אם תתנו לו ללכת גם הוא, גם העובדים וגם המתחרים יבינו שהוא לא עובד כל כך חיוני כמו שהוא חושב, ואז זו לא אבידה כל כך גדולה לארגון"

כמובן שיש משהו בדברים שסקופ אומר הבעיה היא שהוא טורח להציג רק צד אחד של המטבע. בעידן של חוזים אישיים וללא הגנה של ועד, המעסיק הוא המלך. הוא מנהל משא ומתן מול העובד, הוא גם מפטר את העובד מתי שבא לו מבלי שאף אחד מגן עליו.

אין זו הפעם הראשונה שסקופ מדבר על עובדים כעל סחורה שיש להשביח אותה ועל ועדי עובדים כעל מקור כל הרע בכל העולם. סקופ, וייאמר לזכותו שהוא מודה בזה בעצמו, הוא נער הפוסטר של הקפיטליזם הקלאסי. לפחות במקרה שלו הוא בא עם קבלות. 10 מיליון קבלות.

תגובות

27 תגובות על “ועד עובדים”

  1. מחליא. או במילים אחרות:

    למדנו מכניקה
    התפעלנו מגרניקה
    פתחנו קליניקה
    למדעי אאוגניקה.

    מוציאים מסמך
    לוקחים אזרח
    תוקעים אקדח
    קקה רך.

  2. מזעזע. המנהל כנוגש עבדים, שמכה בעובדיו, מאיים עליהם ומקבל תוצאות. מזעזע.

    רוגל?

  3. רק שמישהו (סקופ? הכתב?) לא נכח בשיעורי אנגלית.
    'Few' means 'not many';
    'a few' means 'some'
    few היא מילה שלילית.

  4. ברשותכם אני הולך להקיא.

  5. Here I come to save the day

    ברגע זה העלת את קרנו של סקופ בעיני. לא כי אני מעסיק שנוגש בעובדיו (להיפך, עד לאחרונה הייתי עובד ננגש ביותר) אלא בגלל שהוא אומר את כל האמת ולא מנסה להתייפיף. אם הייתי מגיע כשכיר לפגישה עם מעסיק כמו סקופ, והייתי מקבל ממנו את כל תורת החיים הזאת, הייתי עובד בשבילו ברצון רב – לא כמו מעסיקים אחרונים שגרמו לי לחשוב שהביצה השמאלית שלהם אשכרה מתעניינת ברגשות וברצונות שלי ולא בתפוקה לי כעובד.

    ידע כל עובד עברי כי מעסיקו חושב עליו כך. לא בגלל שהוא שונא אנשים או סתם מניאק – בגלל שהמחויבות שלו היא להרוויח, ולהרוויח כמה שיותר.

  6. סיימתי להקיא. עמית, ה"אמת" של סקופ, כמו שיובל כתב, היא חד-צדדית לחלוטין. למשל, לפני שאתה מעיף עובד בלתי מרוצה או דל תפוקה, ובמיוחד אם הוא לא היחיד, אולי כדאי לבדוק אם יש פקטורים מערכתיים שקשורים לכך. אגב, קראתי לפני מספר חודשים ראיון עם סקופ מיד לאחר שפרש ממיקרוסופט ישראל. הוא סיפר שם על הפגישות השנתיות של ההנהלה הבכירה עם המנהלים האזוריים, בהן מנהלים מפוטרים במקום וללא היסוס לאו דווקא אם ביצועי המכירות שלהם אינם טובים, אלא אם פישלו נקודתית בפגישה או בהכנה אליה. אני "שמח" לראות שהוא חילחל את הגישה הזאת גם כלפי מטה.

  7. התגובה נכתבת מ דפדפן flock הפועל תחת suse 10.0 של לינוקס. אריה סקופ אחראי לכך שאני מציק לעובדים של בנק לאומי שהאתר שלהם נכתב ב איכס-פלורר שמלא תקנים פרטיים שמשבשים עבודה עם שואל אש. אריה סקופ הפיץ שקרים בוטים על לינוקס בכנסת ומאז שדיבר על כישלי אבטחה בלינוקס כישלי האבטחה התגלו אצלו. אריה סקופ הוא חלק ממערכת של חברה על חוקי ההגבלים העיסקיים קרי גנבים ועושקים

  8. שאול, טעות בידך, ואני לא מתכוון לזה שכתבת "שואל אש".
    מיקרוסופט לא כופה עליך דבר; ועובדה היא, שאתה משתמש בלינוקס ואתה חופשי לחלוטין ממנה. הם לא גנבים ולא עושקים. הם מנצלים את העובדה שהם מונופול בתחומים מסוימים של שוק התוכנה. הטענה היחידה שיכולה להיות לך היא שאריה סקופ שיקר בעדותו בועדת הכנסת, וזו עבירה פלילית (למיטב ידיעתי. יש כאן כמה משפטנים שיבדקו). אם יש לך ראיות לכך שהוא שיקר ביודעין, הגש תלונה למשטרה. אני מבטיח לך שזה יעשה הרבה מאוד רעש בעיתונות בארץ, אולי אפילו בעיתונות המחשבים בעולם (בכל זאת, יש הבדל בין עבירות כלכליות מסוג ה-anti trust ובין עבירה פלילית). עד שזה יקרה, כל מה שיש לך זה מירמור, ובמידה לא מבוטלת של צדק – אבל לא מספיק בשביל לבטל את השיטה הקפיטליסטית (שם, שם).

  9. הסיפור של השבחת הגזע ופיטורי עובדים על בסיס קבוע הופיע רשמית בדיבורים של אריה עם התקשורת, אחרי שמיקרוסופט נגררה לבית המשפט על ידי עובד שפוטר אחרי שהתחילה חגיגת שמועות סביב היותו גיי. למרות שהיה מדובר בעובד מצטיין שזכה בבונוסים ומכתב הערכה מספר חודשים קודם לכן בסבב הערכות הדו-שנתי. ההסבר הרשמי לפיטורים הוא שעובדים בינוניים מפוטרים. האמת היא שמיקרוסופט לא מצליחה לגייס ל-pre sale שלה עובדים איכותיים עם ניסיון ורקע ארגוני והם לא מזדרזים לפטר אף אחד כזה. אנשי מכירות פיטרו תמיד כמו זבל, אנשים טכניים כמעט ולא.

  10. הייתי בטוח שאני משתמש הלינוקס היחיד שקורא את הבלוג 🙂

    אני מסכים עם הדעה אבל לא מסכים עם השיטה.
    אני מסכים שלא צריך להעסיק עובדים גרועים, אם אתה רואה שמישהו עושה עבודה גרועה אז יש לפטר אותו.
    אבל לפטר כל שנה 5% מהעובדים כדי לעמוד במכסה?
    ובקטע של ה"אני לא נכנע לעובדים במשא ומתן, מי שמציעים לו אצל השכן שילך", אני אומר סבבה.
    אבל זה נאמר ע"י הנציג של אותה חברה שהוציאה צווים נגד אחד מעובדיה לשעבר שעבר לעבוד בגוגל, לא בדיוק משקף את השקפתו.

    ואני רוצה להתעכב על מושג מסויים שהוא אמר- "השבחת הגזע".
    אני תוהה לאן הם שולחים את ה5% שלא עוברים את הסלקציה

  11. WOW איזה חגיגה, התעמרות הברונים השודדים בעמלים העשוקים. קום התנערה עם חלכה עם עבדים ומזי רעב. רק שזה לא בדיוק ככה, נכון?
    אם במיקורוסופט יש מדיניות של דיכוי ופיטורין כל כך דרקוניים העובדים הטובים ילכו לעבוד בשביל גוגל. אני הייתי ממליץ על שיטות אחרות להנעת עובדים אבל זו עניין של גישה. מה אתם מציעים כחלופה? לכפות עובדים על מיקרוסופט? (ואם הבנתי נכון כמה מהתגובות כאן זה אמור לשפר את האבטחה של חלונות איכשהוא). נו באמת חברה, תהיו רציניים.

  12. רוגל, הם יכולים להמשיך להעסיק עובדים טובים גם אם הם התבלטו פחות מהאחרים. זו חלופה טובה.

  13. ואפשר גם להתייחס לעובדים כאל משהו שהוא יותר ממכונה או בהמת עבודה. ולתת להם תחושה שגם אם בנקודת זמן מסוימת הם היו פחות מוצלחים, ההישגים שהם השיגו עבור החברה בעבר (וההישגים האפשריים שלהם בעתיד) נרשמים לזכותם.

  14. מוסיף ושי אתם צודקים – אפשר ואפילו יכול להניב תוצאות טובות יותר. כל מה שאמרתי שאם במיקרוסופט החליטו לא לעשות את זה – זו זכותם. בהערת אגב, עם כל ההתעמרות של מיקרוסופט בעובדיה – עם הייתה לי הצעת עבודה מהם לא הייתי מהסס. ראשית הם עושים המון דברים מעניינים ושנית (וזה מה שחשוב לעניננו) חבילת ההטבות שהם מחלקים היא תאווה לחיך. אני מכיר לא מעט עובדי מיקרוסופט שחיים ברווחה מהאופציות שהם קיבלו מנוגש העבדים מרדמונד.

  15. הפוסט הזה יותר גרוע משל חנן והפודקסט שלו. מה זה "מכיר .. מוקיר … יאמר לזכותו … רב קסם בעיני", כן קראתי עד הסוף ולמדתי שיש גם צד שני למטבע – שמחת זקנתי שעובדת באו"ם.

    הבעיה עם הקפיטליסטים האלו מסוגו של סקופ שהם או טיפשים או מושחתים ופעמים רבות
    זה גם וגם. כמו הטמבל שהיה אלוף בצה"ל וראש השב"כ עד שגילה שיש פלסטינים
    ושהם כמעט בני אדם כך שמגיעה להם כמעט תוכנית שלום.

    ולעיניננו, סקופ כמנכ"ל הוא האיש שהיה לו מונופול על הכוח במיקרוסופט ישראל, אלא שאם לשיטתו בקפיטליזם מותר למחזיק מונופול הכח להשתמש בו ללא ריסון ובלמים אזי יש לי
    הצעת ייעול. אולי בחברה אחרת – חברת בני האדם, שבה מונופול הכוח הוא בידי המדינות,
    נגיע להסכמים בינלאומיים להלאמת 5% מההון הפרטי של הקפיטליסטים העשירים ביותר בעולם. כך ידע כל יזם שכדאי להצליח רק לא יותר מידי.

    אח פועלי כל העולם איך נפלתם בהיי טק.

  16. בסופו של דבר, יש למנכ"ל רק משימה אחת – להרויח כסף. אריה סקופ חושב שאם הוא ילחיץ את העובדים והם יפחדו להיות מפוטרים, הוא יקבל יותר תפוקה. זה פחות או יותר דומה למנהל שחושב שאם פועל חופר שוחה 8 שעות ביום, הוא יחפור 2 שוחות אם הוא יעבוד 16 שעות ביום. הרי זה ברור שעובדי מיקרוסופט יתאגדו ויתחילו לשבות בדיוק ברגע הכי פחות מתאים מבחינת החברה, ועושה רושם שזה הולך ומתקרב. נחיה ונראה.

  17. מה שאתה אומר, רוגל, זה שזכותם של מיקרוסופט להיות מנ-מניאקים.
    לא אמרנו שזו לא זכותם, רק אמרנו שהם מנ-מניאקים.

  18. ר"ש- לא הייתי נסחף. מה שכן, הגיוני שהתרבות האירגונית הזו היא אחת הסיבות לכך שמיקרוסופט היא לא חברה פופולארית במיוחד. העובדים של החברה אולי לא יתאגדו ויתמרדו, אבל הם בטח לא יהיו שגרירים ומליצי יושר של החברה.

  19. קודם כל, כל הכבוד על דיבור על זכויות עובדים בפלטפורמה של הגלוב.
    אני לא חושב שמדיניות התעסוקה של מיקרוסופט היא דבר ראוי, אבל זו זכותם, כל עוד הם לא (גם) מונופול בשוק התעשוקה. ככל שידוע לי העובדים שם לא רעבים ללחם.

  20. ליהונתן: מדוע זו זכותה של מיקרוסופט לפטר 5% מהעובדים גם אם הם עובדים טובים ?
    ברור שהיא יכולה, אלא שזה בגלל שהחוק מאפשר לה לעשות זאת ואין לבלבל את זה עם זכויות.
    ישנן זכויות אדם, זכויות התארגנות, זכויות קולקטיביות ועוד, אבל העובדה שהיום הן פחות
    פופולריות לא הופכת אותן לפחות צודקות זה רק אומר שיש מישהו שמרויח מכך והרבה, ויש לו
    היכולת הפוליטית לעשות זאת.

  21. אלון,
    מה הקשר בין זכותה של חברה לא להעסיק משהוא לבין איכות עבודתו? האם אתה טוען שצריכים חברה להעסיק משהוא גם עם זה נוגד את רצונה? לעובדים יש זכות להתאגד אבל לבעליי המניות בחברה אין שום זכויות?
    אם נמשיך את קו המחשבה שלך זכויות אדם יש רק למועסקים ולא למעסיקים (בעליי המניות בחברה נטולת הזכויות). ואתה קורא לזה צדק? מעניין מאוד.

  22. לרוגל,
    אכן, אני רואה הבדל גדול בין פיטור עובדים גרועים בחברה כושלת לפיטור עובדים טובים
    בחברה מצליחה, רק בגלל שבאיזשהו מדד הם פיגרו אחר חבריהם, כך ע"פ עדותו של
    אריה סקופ (גם אם המציאות קצת שונה הרי בכך הוא מתפאר וזו הנורמה לה הוא מטיף.).
    כאשר האסטרטגיה הזאת מופעלת על עובדים המאובחנים כטובים כשוט לדרבן את האחרים
    ברור מדוע יש לעובדים צורך להתאגד. ומדוע הם זקוקים להגנת המחוקקים על זכות זו.

    אין כל ויכוח על כך שלבעלי חברות מגיעות זכויות, וכפי שאולי ידוע לך זכויותהם נפגעו הרבה
    פחות, בשנים האחרונות, מזכויות העובדים. אני מניח שאתה הטוב בתחומך ולכן הגישה
    של אריה סקופ לא נראית לך בעייתית, אבל מה עם חבריך, משפחתיך וסתם אנשים שיש
    לך איזושהי סולידריות איתם. האם לא מגיעה להם הגנה מגחמות המעביד.

  23. אלון, הכי אני מפחד מהגנת המחוקק. וכל פעם שבדקתי מה פירוש טובת הכלל, התברר לי שזה משהוא שאני צריך לתת למישהוא אחר.

  24. בסופו של דבר הקבלות של אריה סקופ הם תוצר של ייצוג מונופול דורסני כאשר לרוכשי התוכנה לא היתה ברירה. הלך לו קלף משום שהיתה לו עד פרישתו תרנגולת שמטילה ביצי זהב. אי אפשר לקחת מאריה סקופ את ההשקעה בהסבת האופיס והאיכספלורר לעברית אבל בסופו של דבר מייקרוזיפט לא מנסים לגבות גרוש מהפיראטים כי החלופה של לינוקס בתחנות שלא צריכות את מייקרוסופט כבר נמצאת כאן רק צריך לגשת ולקחת למרות שטוקבקיסטים שמכירים רק הפצות ישנות ולא עדכניות יעשו עלי ספין

  25. […] קהילת הבלוגים הישראלית חושפת את שיניה, במתקפת סולידריות נדירה, כנגד האמירות של אריה (ארי) סקופ שצוטטו לראשונה על ידי דה-מרקר (תודה ליובל שהתחיל את המתקפה), ומאז כיכבו בעוד כמה פוסטים וכתבות שנונות.אז הנה התרומה הצנועה שלי, מתוך האתר Despair.com שגיליתי מחדש הבוקר בזכות פומיקס מהבלוג דובר האנגלית Aura Popularis: […]

  26. […] ראשית, כי תחושת הדיכוי של עובדים בארגונים גדולים היא, מן הסתם, סוביקטיבית. אני מסכים עם הכותבת שאין ארגון גדול שלא מדגים לפחות כמה מהנקודות שהיא מציינת במאמר, אבל מצד שני יצא לי בעת האחרונה לדבר עם כמה עובדים בחברות מאוד גדולות שאמרו דברים נפלאים בזכות מקום העבודה, ואני מדבר לאו דווקא על שמות מעוררי צמרמורות הערצה, אלא על חברות כמו אמדוקס. מצד שלישי, מספיק לקרוא את דבריו מעוררי המהומה של אריה סקופ לאחר שעזב את מיקרוסופט ישראל כדי להיזכר בעוד סיבה או שתיים מדוע כדאי לא לעבוד עבור חברה גדולה. […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן