חברות הטלפוניה נגד VoIP

קטגוריות: ,

היועץ החיצוני בשכר שערורייתי לענייני טרנדים, רואה שחורות, שלח לאימייל הסגול עם הנקודות הצהובות את הטקסט הבא:

נדמה לי שדובר כבר בגלוב על נושא חברות הטלפון האמריקאיות וכוונתן לחסום שירותי אינטרנט מסוימים, והכוונה בעיקר לשיחות טלפון כגון סקייפ או וונאג'.
מסתבר שזה כבר התחיל לקרות – באישור הקונגרס.
שים לב גם לתמונה המלווה את הכתבה – משובח.

האמת היא שאם יש משהו שמבהיל אותי באמת בהתפתחות הנוכחית של האינטרנט זה בדיוק זה. שהרשת תהפוך למשהו שתלוי באופן בלעדי בספקיות התשתית. לדעתי זה יסמן את הסוף של הרשת כפי שאנחנו מכירים אותה ועל זה כתבתי בעבר.

← הקודם
הבא→

תגובות

8 תגובות על “חברות הטלפוניה נגד VoIP”

  1. הבעיה העיקרית הן לא הספקיות שתמיד שמחות להציע עוד אפיקי שימוש (שמגדילים להן את ההכנסות בסופו של דבר). הבעיה היא בחקיקה ובבתי נבחרים צרי אופקים. הנה מה שיש לדבוראק לומר על נסיון להפוך את האינטרנט למשהו חופשי יותר:

    http://www.dvorak.org/blog/?p=4933

    הבירוקרטיה והכוחנות העיוורת תמיד מנצחים, למרבה הצער.

  2. הבעיה היא משולבת. הרי המחוקקים לא היו מחוקקים את החוקים האלו אלמלא הספקיות לא היו לוחצות, משלמות ללוביסטים וכן הלאה. הרי הן המרוויחות העיקריות מכך.

    זה שיושבים מחוקקים אהבלים בבית המחוקקים האמריקאי בהחלט לא מזיק

  3. טוב, זה מכניס אותנו לסחרור מעגלי. אם המחוקקים היו יותר רחבי אופקים ובעלי יושרה הם לא היו נכנעים ללחצים ופועלים לטובת הציבור.

    אם לסבתא היו גלגלים…

  4. אל תתחילו עם ההספדים, זה מוקדם מדי. הקונגרס החליט ( וזה לא סופי) שאין צורך בחקיקה נוספת בנושא נייטרליות הרשת.
    העניין הוא פשוט, חברות הטלפון רוצות לקבוע מה ירוץ על התשתיות שלהן, במיוחד לאחר שהשקיעו מליונים רבים לשדרג אותן. הן טועות פעמיים – ראשית הן מנסות ליצור חיוב כפול על הגישה לאינטרנט ושנית הן שוכחות שהמונופול ממנו נהנו בעבר כחברות טלפון נעלם כלא היה.
    חברות הטלפון הן רק אופציה אחת לחיבור לאינטרנט כאשר האופציות האחרות ( כבלים, סלולרי וBPL) תופסות תאוצה ונתחיי שוק נרחבים. לא לחינם משקיע גוגל בפיתוח רשת אלחוטית ובמקביל בפיתוח ה BPL, פיתוח חלופות לחברות הטלפון יצור אלטרנטיבות למשתמש הקצה ויבלום רעיונות כמו בלימת תכנים (VOIP הינו תוכן).
    במקביל רעיון העיוועים להגן על הרשת באמצעות חקיקה הינה מסוכנת לא פחות. דוגמאות העבר מראות שחקיקה ומעורבות ממשלתית הקטינו את החופש ולא להיפך. דוגמא מצויינת הינה מעורבות הFCC בתכני השידור והעמקת הכפייה של חוק צניעות על שידורי טלויזיה בארה"ב. רק לאחרונה התבשרנו ששימוש במילה bullshit בשידורי טלביזיה ורדיו יגרור קנסות. כל אלו שרוצים להגן על הרשת מחברות הטלפון המרושעות הולכים למסור את המפתחות לקונגרס שמרני וצדקני מאין כמותו, מהלך מטופש בהחלט.

  5. מוסיף, תחייג 101 (בעצם 911 – כי הוא בארה"ב). רוגל נפל, קיבל מכה על הראש ועכשיו הוא טוען שהמגזר הפרטי עושה טעויות!

    מהר מוסיף, מהר.

  6. LOL
    מתי טענתי שחברות פרטיות לא טועות? הן טועות כל הזמן. הטעות הכי גדולה שהן עושות זה להשקיע הון עתק בלוביסטים במקום במוצרי איכות. זה שחברות טועות לא אומר שמשק חופשי איננו עדיף על משק ריכוזי. וזה שחברות הטלפון יורות לעצמן ברגל עם המהלכים האחרונים לא אומר שצריכים לערב את המחוקק. תן למשק לווסת את עצמו תקף גם כאן.

  7. אחד העם 18

    גם חברות פרטיות שמנסות למנוע תחרות זה רע לנו כצרכנים בטווח הקצר, אך זה יהיה רע גם לחברות בטווח הארוך.

    תחרות = טוב לכולם
    רגולציה, קיפאון, ריכוזיות, מונופוליזם/אוליגפוליזם = כל המילים הגדולות הנ"ל הן בעצם זהות ומתארות מצב שהוא רע לכולם (כמובן, חוץ מלזה שיושב על כסא המנהל ולוקח משכורת עם המון המון ספרות).

  8. אחד העם- מה הקשר בין רגולציה לבין מונופולים או קפאון? שים לב לטבלה הבאה, ותנסה למצוא קשר כזה בבקשה:

    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3233768,00.html

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן