5 מיליון שקלים
נכתב בתאריך 5 נובמבר 2006 בשעה 13:16 מאת יובלאני קורא היום במוסף הכלכלה של "ידיעות אחרונות" שיעל ורטהיימר, רעייתו לשעבר של איש העסקים סטף ורטהיימר, לא תקבל בחזרה 5 מיליון שקל ששילמה כשכר טרחה לעורך דינה לשעבר.
ומדוע היא ביקשה את הכסף? מכיוון שלטענתה, עורך הדין הזה ייצג אותה במשך חודש וחצי בלבד, עד שהחליפה אותו בעורכי דין אחרים. במהלך הבוררות הסתבר שורטהיימר שילמה סכומים דומים ואף גבוהים יותר לעורכי הדין ששכרה לאחר שפיטרה את אותו עורך דין.
אני חייב להבין את זה. יש עורך דין, שקיבל 5 מיליון שקלים על יצוג של יעל ורטהיימר במשך חודש וחצי? יש באמת אנשים, שמקבלים 5 מיליון שקלים על יצוג של לקוח במשך חודש וחצי? והפוך – יש באמת אנשים שמשלמים 5 מיליון שקלים תמורת חודש וחצי עבודה של עורך דין בתחום הגירושים?
לא, ברצינות?!
נו!?




5 בנובמבר 2006, בשעה 13:19
וודאי שיש, אתה מעוניין ?
יש לך ערבונות ?
בכמה תשלומים נח לך ?
5 בנובמבר 2006, בשעה 13:19
מה הבעיה היא עם זה?
מה זה שווי של משהו (למשל של דירה)? זה כמה מישהו אחר מוכן לשלם בשביל זה. אם סכום התביעה הוא גדול (והוא גדול במקרה זה), אתה תיקח את העו"ד הכי טוב (=הכי יקר) שיש.
5 בנובמבר 2006, בשעה 13:21
אגב.. היא כרגע פנוייה ?
5 בנובמבר 2006, בשעה 13:26
כי תמורת משכורת קטנה וחדר
אני מוכן לעבוד אצלה 24/7 בכל
(הכותב הוא בשר צעיר נאה ומקסים בן 27)
5 בנובמבר 2006, בשעה 13:33
פעם ראיתי עורך דין יושב על קרטון באלנבי ושותה אספרסו קצר שהוסתר בתוך שקית נייר. נתתי לו 2.5 מיליון דולר, ואמרתי לו שילך לקנות עם זה איזו וילה יפה בהרצליה. אחרי זה כל היום הסתובבתי עם תחושה טובה וידיעה שחיממתי למישהו את הלב. זה נקרא "חמלה" יובל, וכדאי שגם אתה תפנים את זה.
5 בנובמבר 2006, בשעה 13:46
לול
לא סתם אומרים שהועדה להסדרת ניסויים בתרופות אישרה לערוך ניסויים בעורכי דין, כי זה הדבר הכי קרוב לבנאדם שמצאו.
מעניין מה היה שכר הטרחה שקיבל עורך הדין החדש, עבור ייצוג של הגברת ורטהיימר בתביעתה שכשלה מול עורך הדין שלה לשעבר.
אני קורא שוב את המשפט הזה, ומבין למה עורכי דין קיבלו את השם הטוב שלהם.
5 בנובמבר 2006, בשעה 13:55
(גילוי נאות: עורך דין)
יובל,
ברור שזה הסכום שמשולם – והוא מגיע לעורכי דין בעיקר מכמה נסיבות:
(1) גובה האחריות המקצועית שלהם והסיכון שלהם במקצוע (עורך דין חשוף לתביעות על ידי לקוחו בגין רשלנות, ובמקרה כזה – אם הוא מפשל באחוז, אחוז וחצי, עדיין מדובר בעשרות מיליונים)
(2) היקף האמון והסודיות שנדרשים מעורך דין
(3) הרצון לתת שכר טרחה בכדי להבטיח את אמון עורך הדין ללקוח וללקוח בלבד.
(4) היכולת של עורך הדין להביא כסף – אם משלמים לו 5 מיליון ש"ח, כנראה שהוא שווה את זה כי היא מקבלת הרבה יותר. (יכול להיות, גם, שלא).
5 בנובמבר 2006, בשעה 14:01
יהונתן, ועדיין כיף לצחוק עליכם.
5 בנובמבר 2006, בשעה 14:16
מוסיף, צודק.
גהגה, היא כבר תפוסה מראש :)
5 בנובמבר 2006, בשעה 14:18
יהונתן (7) – תנסה לצאת לרגע מהראש של עורך דין, ותקרא שוב את הסעיף הראשון שלך. בגדול אתה אומר שעורך דין צריך להרוויח סכומים גדולים, כי אחרת (אם הוא לא טוב מספיק בעריכת דין) עורך דין אחר יתבע אותו. הבנתי נכון?
אם כן, זה חלק גדול ממה שרקוב עד היסוד במערכת המשפטית. אין בין זה לבין הצדק מאומה.
לגבי סעיפים3 ו-4, תחשוב על המקרה של קלאבמרקט ותענה שוב: אמון עורך הדין הוא ללקוחות (האם המפרקים דאגו ללקוחות או לכיס של עצמם)? כל אותם ספקים קטנים וגדולים קיבלו רק חלק מחוב של הרשת, ואילו המפרקים ביקשו 70 מיליון ש"ח (אם אני זוכר נכון, אין לי כוח לחפש את זה ולהתעצבן מחדש)
5 בנובמבר 2006, בשעה 14:35
אחד העם,
בכוונה רשמתי את הסעיף הראשון ראשון כי יש עורכי דין שלהם העניין החשוב ביותר הוא לא לצאת בנזק מתיק.
לגבי 3 ו4, אתה לוקח מקרה שחריג במיוחד והופך אותו לכלל. אם אני זקוק לעורך דין שינסח לי חוזה מקצועי הוא יכול לסדר לי (על סמך נסיון עבר שלו) X ש"ח, ועורך דין אחר יכול לסדר לי X+50 ש"ח, כמה שווה לי לשלם לעו"ד אחר? X+30? אולי X+3?
מה אם מדובר במיליונים? אם אני מבטיח לסגור לך עסקה טובה בשביל שלא תשב בכלא, ואתה יודע שבהיסטוריה של התיקים שלי יש X אחוזי הצלחה בעסקאות טיעון שבהן ישבו זמן נמוך, איך אתה מתמחר את שכר הטרחה (אסור שכר טרחה מותנה תוצאה בתיקים פליליים)? האם כל חודש שאני חוסך לך לא יכול להיות שווה לך 100,000 ש"ח? ומה אם אני חוסך לך 5 שנים מגזר הדין ביומיים עבודה, רק כי אני טוב במקצוע?
ומה אם אני במשא ומתן יכול לבוא לצד שמנגד ולסגור לך תשלום של 50 מיליון ש"ח פיצויים על משהו, ואתה יודע שבלעדי או עם עורך דין אחר תוכל לקבל רק 5? כמה אני שווה לך?
זו בדיוק הסיבה למה עורכי דין מקבלים כל כך הרבה (וגם _כל_ בעל מקצוע מיומן דיו שיכול להעשיר את לקוחותיו).
5 בנובמבר 2006, בשעה 15:08
לדעתי מגיע ליהונתן לקבל קצת כסף רק על דיבור שפת העו"די שלו.
5 בנובמבר 2006, בשעה 15:27
נכון. אז כמה החשבון על התגובות עד עכשיו?
5 בנובמבר 2006, בשעה 15:31
זאת התגובה הראשונה בשפה הזאת.
5 בנובמבר 2006, בשעה 15:44
עו"דית (אתה עוד תשלם)
5 בנובמבר 2006, בשעה 16:28
והעיקר עורכי דין בוכים שאין להם עבודה…
לא יאומן
5 בנובמבר 2006, בשעה 16:52
עדן, מאז החמישה מיליון הללו באמת אין לו עבודה. לא מובטל?!
5 בנובמבר 2006, בשעה 17:08
"The first thing we do, let's kill all the lawyers".
הנרי השישי, מאת ויליאם שייקספיר.
5 בנובמבר 2006, בשעה 17:08
מה להרוג, איזה להרוג – אני גם רוצה.
5 מיליון שקלים ב-6 שבועות הכוונה.
5 בנובמבר 2006, בשעה 17:15
חודש וחצי עבודה של עור-דין זה כמו איזה שנה לעבוד ככתב בגלוב. תעשו חישובים
5 בנובמבר 2006, בשעה 17:24
אז מגיעים לי משהו כמו 6.5 מיליון שקל.
5 בנובמבר 2006, בשעה 17:29
כמה זה בדראכמות?
5 בנובמבר 2006, בשעה 21:57
יובל, למה אתה חושב שרק עורכי דין גובים סכומים כאלו??
למה אני גובה פחות מהלקוחות שלי?!
ובכלל, אתה יודע כמה חברות הי-טק מוכנות לשלם בשביל להיות מוזכרים בטור כמו שיש לך כל יום חמישי?!
בעצם, כל עוד וולמן לא יגלה – אתה גם יכול לעשות קופה קטנה מהצד ;-).
5 בנובמבר 2006, בשעה 22:02
16 – ברור לך שכמו שיש עו"ד שעובדים מלא ולוקחים שכר טרחה עצום, יש גם עו"ד מובטלים ועו"ד שכירים? כלומר, בדיוק כמו רופאות, או מאמני כושר, או קוראים קפה?
5 בנובמבר 2006, בשעה 22:50
עפרונית, כך או אחרת, אני לא מרחמת עליהם. זה מקצוע *כל כך* דוחה (רק האינוס של השפה – בעעע!) שאם הבן שלי יחליט להיות עורך דין זה מאוד יצער אותי.
5 בנובמבר 2006, בשעה 22:59
רונית, התכוונת "אונס" השפה, נכון?
(הודעה זו תשמיד את עצמה אם מדובר בסוג של הפוך על הפוך שלא הבנתי)
6 בנובמבר 2006, בשעה 0:18
יובל,
הגיע הזמן שתבין,
לפני שיהיה מאוחר מידי.
בזמן שאתה כותב בגלוב,
או נוסע לבאר שבע ברכבת דרך נהריה,
אנשים עושים כסף.הרבה כסף.
מיליונים.
חשבתי שאתה מבין איך עושים כסף.
6 בנובמבר 2006, בשעה 0:36
5 מי' זה הרבה כסף? טרול, חשבתי שאתה דיו לדעת מזה הרבה כסף.
:P
6 בנובמבר 2006, בשעה 8:43
השדון האגדי. האם זה רבה כסף? בא נבדוק.
גם אם תעבוד כל ימי חייך ואני מאחל לך שלא תהיה מובטל,לא תגיע לסכום הזה.
בעצם בקושי תגיע ל 2 מיליון.קרא שוב שזה נעשה ב חודש וחצי.
ואם נקח בחשבון שהעו"ד הזה ישב בקפטיריה של בית המשפט במשך חודש וטחן סנדוויצים (אחלה סנדוויצים יש שם- מומלץ – במיוחד ההוא עם הסלט טונה. מעדן. אולי יום אחד אהיה כתב אורח בנושא אוכל.)
נגיע למסקנה שהוא עשה 5 מיליון בשבועיים.
בהתחשב בזה שהוא טוחן את כל העשירים בארץ בסכומים האלה,
אני משער שאיש זה לא מגיע ללשכת עבודה.
מש"ל.
5 בינואר 2008, בשעה 0:02
איך הגעת לחישובים בסדרי גודל כאלה, בחולון הסכןמים נמוכים יותר!!
25 במרץ 2008, בשעה 22:59
מחירים כאלו שעו"ד גובה לא מבטיח שתקבל את מה שמגיע לך ממנו והכי נורא שהיא גם עזבה אותו מעניין למה?
25 במרץ 2008, בשעה 23:03
עפרוני – זה בסדר שאתה מגיב באיחור של שנה וחצי. באמת שזה בסדר. איחור אופנתי.