בשנים האחרונות הפך ציבור הקוראים למודע יותר להטיות מהן סובלים אמצעי התקשורת השונים, בעיקר ההטיות הפוליטיות. אבל עזבו אתכם מפוליטיקה. באמת, למה זה טוב? בואו נעסוק בדברים שבאמת מעניינים אתכם, בואו נעסוק בדברים שחשובים לנו, לכולנו. אבל איך יודעים מה חשוב לכולנו? אהה, זו לא בעיה. אחרי הכל, בשביל מה יש את Ynet אם לא כדי לצרוך עיתונות רצינית, מעמיקה וחוקרת שבודקת מה חשוב לנו ואז מספקת לנו מידע רלוונטי?
מכיוון ש-Ynet הוא אתר חדשות רציני, הוא מתעסק בדברים רציניים, וכאשר אני אומר "מתעסק בדברים רציניים" אני מתכוון לכך שכאשר הוא מחליט לטפל בנושא, הוא לא מניח לו; הוא בודק אותו, מנתח אותו, מראיין מומחים, מבצע תחקירי עומק ומביאים את הנתונים.
אתם בוודאי רוצים דוגמה. בצדק. אני אתן דוגמה.
קוביות בבטן. כן, קוביות בבטן זה נושא רציני. הוא בנפשנו.
עוד לפני 11 שנה, באוגוסט 2003, החל Ynet במסע העיתונאי שלו אל הקוביות בבטן עם תחקיר העומק "10 דברים שלא ידעתם על חיטוב הבטן". נשאלה בו השאלה הדרמטית: "מה באמת הסיכוי להשיג ריבועים בבטן" והתשובה היתה "לא גדול". יאיר להב, דיאטן קליני, רכז הוראת חדרי כושר ותזונה במכון וינגייט ובעבר "מר ישראל" לפיתוח הגוף הסביר כי "אף אחד לא יכול לשרוף שומנים 'רק בבטן'. זה פשוט לא עובד ככה", אבל ממתי "זה פשוט לא עובד ככה" מפריע לעיתונאים חוקרים?
חולפות שלוש שנים ובדצמבר 2006 מפרסמת סמדר כהן-טרקל טקסט תחת הכותרת: "דיאטת ה-ABS: כך משיגים ריבועים בבטן" שגם בו מצוין כי בעצם הדיאטה הזו לא עובדת. אז מה?! חולפת חצי שנה וביולי 2007 מתפרסם ב-Ynet טקסט נוסף תחת הכותרת: "רוצים קוביות בבטן? 12 חוקים לשריפת שומנים נכונה". חולפים חמישה חודשים ובאתר צץ טקסט נוסף תחת הכותרת: "רוצים ריבועים בבטן? 10 שאלות ותשובות חשובות". הטקסט נכתב על ידי: "יעל דרור שהיא דיאטנית קלינית וספורט בקבוצת שירותי בריאות כללית. ייעוץ מקצועי: דני טל. ייעוץ מקצועי נוסף: דנה לרר, מאמנת כושר מוסמכת", מה שאומר שמה שקראתם בכלל לא תוכן שיווקי, אתם מתבלבלים.
הלאה.
פברואר 2009: "הסוד לריבועים בבטן ב-5 דקות, פעמיים בשבוע". בטקסט מסביר ד"ר איתי זיו, סגן מנהל קמפוס שיאים במרכז להכשרת ספורט ותנועה באוניברסיטת תל-אביב כי "חבל על הזמן… כדי לראות ריבועים בבטן, נשים צריכות להגיע לפחות מ-20 אחוזי שומן ואילו גברים לפחות מ-12 אחוז. זה יכול לקרות אצל ספורטאים מקצועיים או אצל מי שמקפידים על תזונה באופן כמעט לא אנושי, כך שמדובר בעצם באשליה", אבל ממתי אשליות מפריעות ל-Ynet לקדם את האג'נדה החשובה שלו? נמשיך.
ספטמבר 2009: "קוביות בבטן: 5 מיתוסים ו-7 תרגילים מנצחים". הכותב הוא צחי נחום שהוא "מומחה לפיזיולוגיה של המאמץ ברשת 'גו אקטיב'". כן, שוב התבלבלתם. אתם מבולבלים, זה מה שקורה כשקוראים כל הזמן על ריבועים בבטן. מארס 2010: "רוצים קוביות בבטן? סדנת וידאו לאימון ביתי". נהדר.
יולי 2012: "אימונים לא עזרו: טום קיבל קוביות בבטן – בניתוח", סיפור קסום על צעיר בן 23 שלא הצליח להשיג ריבועים בבטן (מעניין למה!) אז הוא עבר ניתוח שיצר לו ריבועים בבטן. התחקירנית עדנה אברמסון ראיינה רופא (שבצירוף מקרים עשה את הניתוח לאותו צעיר) והוא הסביר לה מה הוא עושה, למה זה כדאי וכמה זה עולה. חודשיים חולפים. ספטמבר 2012: "עובדים רק על קוביות בבטן: 5 טעויות באימון כושר". חולף חודש (כן, 2012 היתה שנה טובה לקוביות בבטן) והנה לפניכם: "6 תרגילים שישיגו לכם 6 ריבועים בבטן" שהתפרסם על ידי "מנהל חדר כושר, 'הולמס פלייס' דיזנגוף". תפסיקו להיות מבולבלים כל הזמן! זה לא תוכן שיווקי!
נמשיך. פברואר 2013: "להשיג קוביות בבטן: תוך 6 שבועות – בלי כפיפות", ולבסוף, הנה זה בא, היום התפרסם טקסט ממש מפתיע תחת הכותרת: "5 העקרונות שיעזרו לכם להשיג בטן מושלמת". הפעם הכותב הוא "מאמן כושר שיקומי". ב-Ynet אפילו נתנו, ככה על הדרך, בלי תמורה, קישור לעמוד הפייסבוק של מאמן הכושר השיקומי. ואתם אומרים שעיתונאים לא יודעים לפרגן. טפו.
אז בפעם הבאה שמישהו או מישהי הוא מישהם מעזים לומר לכם שאין בישראל עיתונות חוקרת, עיתונות שמחליטה לחזור ולטפל ושוב לטפל ושוב לטפל בנושאים שעל סדר היום, תשאלו אותם: "רוצים קוביות בבטן?".
כתיבת תגובה