"סערה מושלמת" היה אמור להיות פרויקט צד, סוג של התערבות פנימית ביני ובין עצמי. זה היה אמור להיות משהו קטן, וזה היה משהו קטן וחשבתי שבזה זה נגמר.
אבל במהלך הזמן נתקלתי באנשים – בהרצאות, בראיונות, בכל מיני מקומות – שהיו שואלים אותי "מה עם עונה שנייה" ובכל פעם זה הפתיע אותי, כי חשבתי ש"סערה מושלמת" הוא סוד קטן ביני ובין קבוצה קטנה של מאזינות ומאזינים.
בכל אופן, החלטתי לכתוב עונה שניה. הקלטתי אותה, ערכתי אותה, העליתי אותה וזו… זו כבר היתה חוויה שונה. הרבה יותר האזנות, הרבה יותר תגובות, זה די התפוצץ. הרמתי אתר חדש, יש Playlist לשירים של העונה השנייה, זה כאילו הסוד הקטן נחשף, והרבה אנשים עלו על הטיולית.

ואני חושב שזה סוד הקסם של "סערה מושלמת", לא רק עבור המאזינים החדשים שגילו אותו, אלא גם עבורי. שזו בעצם טיולית.
עד לא מזמן הגשתי את "עושים טכנולוגיה", פודקסאט שהשם שלו חושף מה מעסיק אותו: טכנולוגיה. זה גם מה שמעסיק אותי: אני סוציולוג שחוקר את ההשפעות של הטכנולוגיה על החברה. טכנולוגיה ב-Capital T, ב-T גדולה, כל טכנולוגיה. אבל בשלושת השנים האחרונות "כל טכנולוגיה" נבלעה ב"ה-טכנולוגיה", בבינה מלאכותית.
אני דיברתי על הרגע שזה יקרה כמעט עשור לפני שזה קרה: כתבתי על זה, הרציתי על זה, הסברתי לחברות וארגונים שזה בדרך, ועדיין, אפילו אני הופתעתי מהעוצמה, מהטוטאליות. זה נדמה כאילו בינה מלאכותית בולעת את הכל. בחלק מהמקרים בצדק, בחלק מהמקרים שלא בצדק – יש המון הייפ.
כו-לם נהיו מומחים לבינה מלאכותית, כו-לם כותבים ומדברים על בינה מלאכותית. עכשיו, זה לא תמיד היה ככה. אם בינה מלאכותית היא יעד תיירות אקזוטי, אז פעם הוא היה קטן ודי נסתר ואני הייתי צריך לעבוד די קשה כדי לשכנע אנשים שכדאי לבקר בו, ואז הייתי לוקח אותם לטיול ביעד הזה. היום הוא מפוצץ באנשים, ויש יותר מדריכי טיולים מאנשים שרוצים לבקר במקום!
יכול להיות שבגלל זה אני מוצא את עצמי נמשך יותר ויותר לסיפורים אחרים שחלקם קשורים לטכנולוגיה וחלקם לא. אני קורא ספרים, שחלקם קשורים לטכנולוגיה וחלקם לא, אני צופה בסרטים, שחלקם קשורים בטכנולוגיה וחלקם לא ואני רוצה לספר סיפורים, שחלקם קשורים בטכנולוגיה וחלקם… לא.
באופן טבעי "עושים טכנולוגיה" היא לא הבמה המתאימה להתפתחות הזו שלי כי, אני רוצה לעשות טכנולוגיה אבל גם דברים נוספים. אני מחפש איזשהו כלי תחבורה, שיאפשר לי לקחת את עצמי, וגם את המאזינים והמאזינות, למקומות נוספים.
ואז הגיעה העונה השנייה של "סערה מושלמת" והבנתי שהטיולית שאני מחפש נמצאת מול העיניים שלי.
"סערה מושלמת" הוא פודקאסט שבכל פעם בוחן רעיון אחר שהפך לאובססיה תרבותית. העונה הראשונה עסקה במספרים ומדדים. העונה השניה עסקה בכאוס ובסוכני כאוס. העונה השלישית תעסוק במשהו אחר. כן, תהיה עונה שלישית, חד-משמעית. בניגוד לעונה השנייה שעברה שנה וחצי לפני שהתיישבתי לכתוב אותה, את העונה השלישית כבר התחלתי לכתוב. אמנם אני ממש בהתחלה, אבל התחלתי, ובדרך כלל כשאני מתחיל משהו, זה קורה.
אבל מה קורה בין עונה לעונה?
אה! "עושים טכנולוגיה" הוא פודקאסט שהוא חלק מרשת "עושים היסטוריה" אבל "סערה מושלמת" הוא שלי ואני יכול לעשות בו מה שאני רוצה. אז הנה מה שאני חושב לעשות.
אני אמשיך להעלות ב"סערה מושלמת" עונות, אבל בין לבין, אני אספר סיפורים נוספים, ואין לי ספק שלפחות חלקם יעסקו בטכנולוגיה ואפילו בבינה מלאכותית, אחרי הכל, טכנולוגיה היא הנושא שהכי מעניין אותי בעולם, שאני הכי אוהב בעולם; אני לא מתכוון להפסיק לעסוק בטכנולוגיה.
אז כבר מהשבוע הבא אני אתחיל לשחרר פרקים חדשים, באופן קבוע, בפיד של "סערה מושלמת" ומדי פעם תצוץ פה עונה חדשה, כזו שתיפרש על פני כמה חודשים.
טיולית! אבל מפנקת כזו, עם מזגן!
אפרופו מפנקת, הסערה הזו, זה חתיכת פרויקט שותה משאבים שזה לא לתאר והרי, זה רק אני פה. כל הדבר הזה מחייב משאבים ובעיקר המון זמן, המון – תחקיר, כתיבה הקלטה עריכה – וזמן הוא המשאב הכי יקר שלי, כי יש לי כל כך מעט ממנו.
לכאורה אפשר להפוך את "סערה מושלמת" לפודקסט סגור רק למנויים משלמים. יש כאלו פודקסטים, אבל אני לא מת על זה. אני רוצה ש"סערה מושלמת" יישאר פתוח. אז אני באמת מתלבט מה לעשות כאן. פרסומות? חסות של איזשהו גוף? לא יודע. אם יש לכם רעיונות או הצעות, אתם מוזמנים ליצור קשר. המייל של התוכנית הוא ps@popup.co.il.
בוא לבקר באתר של "סערה מושלמת", אני מעלה לשם עדכונים, מידע על פרקים חדשים ועניינים נוספים, זכרו לדרג את "סערה מושלמת" באפליקציות הפודקאסטים שלכם וכמובן שאני אשמח אם תמשיכו להפיץ את הבשורה.
הטיולית שלנו יוצאת לדרך חדשה.
כתיבת תגובה