קצת פפריקה וכמו חדש

התחקיר של “כולבוטק” על רשת “טיב טעם” עשה לה צרות צרורות. מי שהיתה חביבת הקהל, ובעיקר חביבת חובבי הבשר, הפכה למשהו שצריך להתרחק ממנו לאחר שהתברר שעובדי הרשת נוהגים – לפחות בסניף אחד – לתבל את הבשר בתיבול חריף כדי להסתיר את הריח שעולה מבשר, שאיך לומר את זה בעדינות, נרקב ומסריח מבפנים (ומבחוץ) בגלל שפג תוקפו.

כצפוי, תביעות יצוגיות רבות הוגשו נגד הרשת בעקבות התחקיר וכעת מגיע שלב ההגנה. הטוש מספר שהרשת מסבירה ש:

הטענה לפיה בטיב טעם נמכר בשר לאחר שפג תוקפו, אינה נכונה משום שהדין בישראל אינו קובע מועד אחרון לשיווק בשר. מועד התפוגה, כך נטען, נקבע על ידי היצרן, וברגע שהבשר עובר תהליך טיפול או עיבוד כמו פעולת תיבול, היצרן רשאי לקבוע מחדש את מועד התפוגה של הבשר.

בעצם ב”טיב טעם” מסבירים את הדבר הבא: יש בשר, נניח בשר של עוף. הבשר של העוף הגיע לרשת אבל מה לעשות, אנשים לא קונים. הבשר מתחיל להסריח. מה זה להסריח – רק מי שהריח בשר רקוב יודע מה זה מסריח. אבל “ברגע שהבשר עובר תהליך טיפול או עיבוד כמו פעולת תיבול” אפשר “לקבוע מחדש את מועד התפוגה של הבשר”.

כלומר, הבשר הגיע ב-1 לחודש והוא התחיל להסריח ב-5. לא נורא. שמים קצת פפריקה וקובעים מחדש את תאריך התפוגה ל-10. לא נמכר? אין בעיה. מוסיפים קצת פלפל, מלח וצ’ילי וקובעים את התאריך ל-20. עדיין לא נמכר? יש קצת תולעים בתוך הבשר? לא נורא. מוסיפים קצת טבסקו, משרים את הבשר בקצת בנזין (נטול עופרת – אנחנו משקיעים בלקוחות שלנו) וקובעים את התאריך מחדש ל-25. מסריח מבנזין? אין בעיה, נתבל בעוד קצת פפריקה והוא כמו חדש.

מעולם לא קניתי בסניף של “טיב טעם” כי מה לעשות, אין פה אחד קרוב. אתמול דווקא הייתי ליד אחד ורציתי להיכנס אבל בסוף נכנסתי לסופרסל. עכשיו, אחרי שקראתי את ההסברים של הרשת, אני מבטיח שכף רגלי הימנית (ואפילו השמאלית) לא תדרוך בסניף של הרשת הצינית והמצחינה הזו.

18 מחשבות על “קצת פפריקה וכמו חדש

  1. לא יודע איך זה בפריפריות המרוחקות והדוויות, שלא לומר פרדס חנה, אבל חובבי הבשר במרכז מעדיפים את חינאווי.
    או איטליזים קטנים ליד הבית.
    רשתות גדולות אף פעם לא יודעות איך לטפל בבשר.
    ואם אפשר המלצה למטיילים בצפון (בעיקר ברמת הגולן, אחרת זה סתם רחוק מידי בשביל סטייק טוב), יש אחד גיליס ביישוב בשם נוב (שהחסרון שלו זה שהוא דתי וכשר ולכן סגור בשבת) שמוכר סטייקים שהוא מכיר מהיום שהם נולדו ועד היום שהם עוזבים בשקיות עם מדבקת מחיר עליהן.
    האנטריקוטים הכי טעימים שאכלתם. מנסיון.

  2. הסיבה היחידה לקנות בטיב טעם היא כי הם הרשת (הגדולה) היחידה שמוכנה למכור בשרים לא כשרים ועם כל הכבוד, אני אוהב פירות ים.

  3. מי שלא מחפש בשר לא כשר דווקא, רצוי שיימצא לעצמו קצבייה איכותית וכשרה. הכשרות יכולה להבטיח שהבשר לא מגיע ממקורות מפוקפקים כמו משחטות פיראטיות.

    בכל מקרה הזלזול הזה של רשת “טיב טעם” בלקוחות שלה הוא שערורייה אמיתית.

  4. אל תקחו את זה אישית. “הרשת” לא כתבה את זה, מי שכתב את זה הם עורכי הדין הממולחים, המרויחים האמיתיים מכל הסיפור. חוץ מזה שכל העניין היה בסניף אחד, שהמנהל שלו כבר פוטר.
    אגב – כשהיה בשופרסל בדיוק אותו מקרה, לא התנפלו עליהם ונשכו אותם בצוואר כמו שקרה לטיב טעם. לא ברור לי למה (רמז: התשקורת).

  5. ר”ש – אני לגמרי מסכים איתך. אין ספק שכאשר עורכי הדין נכנסים לתמונה העניינים מתחילים להיות מגעילים. ועדיין, אם אתה מנהל הרשת – אתה נותן לעורכי הדין שלך לכתוב כזה דבר?

  6. הבעייה היא כשרות – טיב טעם לא כשרים. זו סיבה מעולה לרדת עליהם.
    מי מוכן להסביר לי איפה עוד אפשר לרכוש מגוון רחב של משקאות ומיני מזון שונים שלא נמכרים ברשתות הרגילות שנכנעות ללחצי בד”ץ?

    יובל – אתה יודע מה היתרון בשערורייה של ט”ט? שזה לא יקרה עוד פעם. הם מהלכים על גחלים רוחשות. אני לא יודע מה קורה בסופרסל ביג/דיל/עיר/גיר/זול (שכחתי משהו?) ולא יודע מה מידת המחויבות שלהם לאיכות המזון.

    מישהו אמר נסטלה?

  7. הומר- בתל אביב, גם באיזור היותר יוקרתי שגרתי בו עד לפני שנה וגם באיזור הפחות יוקרתי בו אני גר עכשיו, התשובה לשאלה הראשונה שלך היא – “בכל קרן רחוב”. העניין הוא לא הכשרות, אלא העובדה שרשת שמיצבה את עצמה כרשת יוקרתית מוכרת זבל. זו חוצפה.

  8. הם מכרו בשר עם תאריך פג תוקף לאחר שתיבלו אותו (אגב, הם לא עדכנו את התאריך לאחר התיבול – התאריך על הבשר היה עדיין פג תוקף). המנהל – של הסניף הנידון, כן? -פוטר והגיע מנהל אחר.
    שבועיים אח”כ – טיב טעם מוכרים ביצים לאחר שפג המועד האחרון לשיווק. בירור קצר מראה שזה לא רק בסניף אחד אלא בכל הסניפים ושזוהי המדיניות שלהם. למה? “כי ככה כולם עושים. הביצים עדיין לא פגי-תוקף, זה רק התאריך לשיווקן שעבר”.
    מה שמרגיז כאן זה לא רק השטויות שהם עושים, זה גם התירוצים העלובים שהם נותנים כדי להסביר את מה שהם עשו.

  9. אבל החלק העצוב באמת זה שבאמת כולם עושים את זה. אתה לא עוזר לעצמך אם אתה קונה במקום אחר, כי גם הם עושים את זה. בסניפי “אימפריה” (או ברשת-האם שלהם; אני כבר לא מצליח לעקוב) לקחו בשר קפוא שפג תוקפו, הפשירו ומכרו כבשר טרי מיושן. כמה חודשים מאוחר יותר, כולם זוכרים את טיב טעם אבל לא את האחרים.

  10. הכל חוזר חזרה לאכיפה של הרשויות ולאחריות של צרכנים.
    האם משרד התעשייה והמסחר עשה משהו??? (זה לא אולמרט היה במקרה השר בזמנו?)
    מישהו יודע האם בכלל ובכמה ירדו ההכנסות של טיב-טעם? חוץ מהתביעות הייצוגיות (של מי הן בכלל?), האם יש פחות קונים בטיב טעם?
    אני חייב להודות שאני קניתי שם לאחרונה, אבל לפחות לא בשר מתובל, אז יצאתי רק חצי זבל.

  11. גם סלט זה רצח. באמת.
    חיות מתות בשביל שנקים את השדות האלו, ואז הן מתות מהריסוסים! שלא לדבר על הקיצוץ הנוראי בשטחי מחיה בשבילן!

    נו, תעשו כמוני ותשמחו בשקט שעליכם זה לא משפיע. מחר תתחיל שפעת הטופו ואנחנו נדפק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

תצוגה מקדימה: