מי אתה, אהוד אולמרט

"במוסף הארץ" התפרסמה היום כתבה על אהוד אולמרט. אולי המונח "כתבה" אינו ממש מדויק. מדובר בפרויקט רחב ממדים (שלעתים מקשה לצלוח אותו) שחושף את הקשרים המפוקפקים של אהוד אולמרט עם קבוצות שונות באוכלוסייה, את פעולותיו במהלך השנים ואת התנגשותו החוזרת ונשנית עם החוק.

עיתוי הפרסום אינו מקרי ונשאלת השאלה עד כמה הוא עשוי לשנות את דעתם של הבוחרים.

העובדה שבחודש האחרון מאבדת "קדימה" מנדט כל שבוע, מראה שאחרי הכל, קיימת תזוזה של קולות. רק חבל שהתזוזה הזו מתרחשת רק בתוך הימין.

14 מחשבות על “מי אתה, אהוד אולמרט

  1. קודם כל, יובל, אני שמח לראות שאתה כבר לא רואה בכוחה של קדימה דבר טוב.
    אני לא כל-כך מסכים איתך וגם לא עם מוסיף.
    אנחנו עומדים לפני בחירות שלא היו דומות להן בעבר:
    א. המפלגה הגדולה, על-פי הסקרים, היא מפלגה חדשה. הבוחר לא מכיר את האנשים ברשימה שלה, כשם שהוא גם לא מכיר את רוב האנשים ברשימות של שתי המפלגות הגדולות האחרות.
    ב. לראשונה, הנושא המדיני הוא לא הדבר היחיד בו הבחירות עוסקות. ישנם גם הנושא החברתי, הכלכלה והשחיתות. המצע המדיני של שלושת המפלגות כמעט זהה. המצע הכלכלי-חברתי שונה לגמרי.
    ג. העיסוק של התקשורת בשחיתות לא דומה בהיקף שלו למה שהיה בבחירות קודמות. אין תקדים למצב שבו בראש המפלגה החזקה עומד אדם כמו אולמרט. וזה לפני שהזכרנו את הנגבי, גבריאלי, רמון וכו' – ככל שיתקרבו הבחירות יתגלו עוד דברים. רק כשיתחילו משדרי התעמולה בטלוויזיה נדע מה ההשלכות.
    ד. הקול הרוסי, שלרוב הוא האחרון להחליט, נמצא היום עם קדימה. קצת בגלל שהוא לא אוהב מזרחיים, וקצת מתוך נאמנות לשרון שהיה הרוסי הראשון עבורו הם הצביעו לראשות הממשלה. גם אולמרט חיפש ומצא באילן היוחסין שלו שורשים רוסיים, אבל חלק מהרוסים יתעניינו יותר בשחיתויות שנקשרות בשמו, ובדמיון הלא מקרי בין חבריו של אולמרט לאוליגרכים של רוסיה.
    יוצאי ברה"מ לשעבר, משתייכים לחתך דמוגרפי שרובנו לא ממש מכירים. רמת השכלה גבוהה ורמת השתכרות נמוכה. מהבחינה הזו, מפלגת העבודה על פרופסוריה והמצע החברתי שלה, יכולה לקסום להם הרבה יותר.
    השיח בתקשורת הרוסית הוא לאומני ימני. התעמולה בטלוויזיה תישא אופי אחר.
    ה. ולבסוף – הפריפריה. בכל מערכות הבחירות הקודמות הליכוד היה זה שהציע את כל הקופה: פנייה למזרחיים, הצגת העבודה כמפלגת עשירים, וכו'. היום זה לא המצב.

  2. שוקי- אני מבין שהשורה התחתונה היא שמפלגת העבודה הולכת להפתיע ובגדול? אם כן, אני חולק על דעתך.

    א. כי בניגוד למה שכתבת, אין הבדל ממשי בין המצע החברתי-כלכלי של העבודה לבין זה של שתי המפלגות הגדולות האחרות.
    ב. בקשר לשחיתות- אני לא יודע עד כמה פרץ יכול לייצג אלטרנטיבה בתחום הזה. ההסתדרות היא מאגר עשיר של שחיתות וגניבות, וכזכור פרץ עמד בראשה.
    ג. רוב הרוסים יעדיפו לאכול מופלטות לפני שהם יצביעו עבור מפלגת העבודה.
    ד. פרץ בכלל לא צריך את הציבור הרוסי. הוא צריך את הציבור המזרחי. הבעיה היא שהוא חושש לעשות את מה שאולמרט עשה, ולהציג בגאווה את שורשיו, או לדבר באופן ברור על אפליית המזרחים בישראל. כנראה בגלל שהשד העדתי כבר לא קיים. עם שדים, בלי שדים, הוא יכול לשכוח מהם.
    ה. בגלל כל האמור לעיל, מפלגת העבודה בראשות פרץ נשארה ניואנס של המרכז הפוליטי. הבעיה היא שהמרכז כבר תפוס על-ידי קדימה ומה שנשאר למפלגת העבודה (כמו לליכוד) זה שאריות.

    זו, כמובן, דעתי האישית בלבד.

  3. מוסיף, פרץ מסרב להתגאות במוצא שלו, מכיוון שהוא לא משחק על המגרש העדתי. לשיטתו, אם הוא יציג את עצמו כמייצג המזרחים, הוא לא יוכל לייצג גם אשכנזים רבים שגם הם סובלים מן המדיניות הכלכלית הנוכחית, ובכללם עולים מרוסיה. לא רק המזרחים מופלים לרעה במדינה הזאת.

    ולגבי ההבדים במצעים הכלכליים: ברור שכל המפלגות דוגלות בשוק חופשי. ההבדלים ביניהן נעוצים בעיקר במה שהן מוכנות לעשות כדי לעזור למי שנדחף אל מתחת לקו העוני תחת מדיניות נתניהו, וכיצד, אם בכלל, הן מתכוונות לשפר את מצבם של העניים החדשים.

  4. איך אומרים? אשרי המאמין.

    בקשר למזרחיות- אתה יכול לטעון את אותה הטענה רק להיפך, ותבין למה מזרחים לא מצביעים עבור מפלגת העבודה. חוץ מזה, למה לאולמרט מותר לנפנף במוצאו הרוסי? איך זה שזה לא פוגע באף אחד? מלבד זאת, הרבה אנשים נפגעים מהמדיניות הכלכלית של השנים האחרונות, אבל רק המזרחים חוו אפליה אמיתית.

  5. מה שכולכם שוכחים זה שהכתבה הזו מתפרסמת בבעיתון עם חתך קוראים מאוד ספציפי, זה דבר ראשון, ודבר שני שכחתם שבעניין הקול הרוסי ליברמן הוא מאוד חזק, והקמפיין שלו גם עוסק חזק במלחמה בשחיתות ופשע.

  6. תגידו – יש מישהו שלא תהיה לו היסטוריה ארוכה של שחיתויות ובעיות בעבר???
    אני מציע לרדת מהעץ. זה מה שיש וצריך לבחור את הטוב שבנמצא…

  7. שוקי, אני לא זוכר שבשום מקום, שום הזדמנות, שום רגע בזמן, אמרתי שכוחה של קדימה זה דבר טוב. אלא אם כן אני באמת סנילי או שהובנתי לא נכון.

  8. מוסיף: המזרחים והערבים הישראלים.

    ולגבי אולמרט, אולי כי מזרחים לא פוחדים ממנהיג אשכנזי כמו שכמה אשכנזים פוחדים ממנהיג מזרחי.

  9. אחת עשרה וחצי בלילה. יום שישי ללא שנת צהריים אז בקיצור.

    אין דבר כזה שוק חופשי!

    כל שוק נשלט על ידי בעלי אינטרסים.

    במקרה הטוב, השוק מפוקח על ידי הממשלה שדואגת לאינטרסים של האזרחים.

    במקרה הרע, השוק מפוקח על ידי בעלי ההון שדואגים לאינטרסים של עצמם.

    אומרים ששוק חופשי פירושו תחרות, נכון?

    אז הנה מקרה שהממשלה דורשת שתהיה תחרות לטובת האזרחים אבל הספקים לא רוצים כי אז הם לא ירוויחו.

    http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=683993&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=0

    ובשביל מוסיף שמתעצבן מזה שאני דוחף את האתר שלי על מפלגת העבודה כל הזמן, הנה עוד סיבה להתעצבן. קישור למדור הכלכלה באתר פוליטי. תמצאו שם עוד דברים טובים.

    http://politi.org.il/section/economics

    לילה/בוקר טוב.

  10. עדיף שתצעק על שטיגליץ: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3220225,00.html יותר זול. שיחה מקומית.

    חנן- קוראי הגלוב הקבועים יודעים מהן עמדותיי בנושאים חברתיים-כלכליים בכלל ובנושא "השוק החופשי" בפרט. אני גם מאד מעריך את הזמן והעבודה שאתה משקיע באיסוף החומרים האלה. הבעיה שלי היא שכל העבודה הזו ממוסגרת בתוך התעמולה של מפלגת העבודה.

    צחי- רק עוד תיקון קטן- פלסטינים אזרחי ישראל.

  11. עוד מישהו לצעוק עליו: http://www.haokets.org/mail-message.asp?ArticleID=1655

    "אחד האספקטים הגאוניים של הניאוליברליזם, טוען הרווי, היה ליצור שפה המכילה מושגים כחופש, חירות, בחירה וזכויות, ריטוריקה המסתירה את המציאות של שליטה כמעט מוחלטת של קבוצה מעמדית קטנה ברמה המדינתית וברמה הגלובלית"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *