בישול פתח-תקוואי

כולם יודעים שפתח-תקוה לא באמת קיימת, שמדובר בהמצאה, פיקציה אם תרצו. כולם יודעים שהעיר הזו אמיתית בערך כמו הערים הוירטואליות שאפשר למצוא בכל בלוג חדש בישרא. כולם מודעים לכך שמדובר בבלון אוויר-אגזוזים חם, בהולוגרמה משוכללת, באשליה אופטית.

החשד התחזק אפילו יותר, כשהתגלגלה לידיי חוברת בישול פתח-תקוואי.


תושבת פתח-תקוה אופיינית. המטפחת במקור.

פתחתי את החוברת, ורגע לפני שנשאבתי ליקום מקביל, הצלחתי לבחון את אחד המתכונים המסובכים בספר, כזה שמייצג את תרבות הבישול העשירה והמופלאה של העיר:



אהרוני, מאחוריך!

Print Friendly, PDF & Email

42 מחשבות על “בישול פתח-תקוואי

  1. הם גונבים לי את כל המתכונים!
    אז לפני שיגנבו עוד אחד – המתכון של היו”ר להכנת פתיתים.

    רכיבים:
    1. פתיתים.
    2. מים.

    שיטת הכנה:
    1. מרתיחים מים.
    2. שופכים פתיתים למים הרותחים.
    3. מחממים על אש קטנה.
    4. מחכים שהמים יעלמו.
    5. אוכלים.

  2. יובל, אלוהים ירחם על ילדיך שנאלצים לאכול פתיתים מגעילים כאלה. בפעם הבאה, טגן בצל קצוץ, הוסף פתיתים וטגן עוד טיפה, ורק אז הוסף מים רותחים.

  3. יובל, הנה תוספת שתהפוך את מתכון הפתיתים שלך מארוחה – לסעודה של ממש:

    6. להגיש עם כוס מים קרים.

  4. קלטם שיש שם זית אחד? יענו, חושבים שלתקוע זית ככה בשנביץ, עם כל העלים והעמיאת, יעשה את הטוסט מרשים יותר.
    אני אתבע אותם על שן שבורה, למרות שאין לי מושג מי אלה “אותם”.

  5. נו באמת.
    לטגן מעט בצל בשמן. לא עד שהוא נשרף.
    להוסיף כוס פתיתים.
    לערבב.
    להוסיף כוס מים רותחים עם קצת (!) אבקת מרק, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה.
    לערבב.
    לכסות.
    לבשל 10 דקות.
    לפתוח, לערבב עם מזלג (כן, לא כף) ולהשאיר לנוח עשר דקות.
    לטרוף.

    פפפףףףף גברים.

  6. אבקת מרק.
    תמר לא אישה.
    אני לא יודעת אם היא כבודו
    אבל אישה לא יכולה להודות שיש לה אבקת מרק בארון.

  7. אני מבקשת מכולכם להפסיק !

    הגב שלי עדיין תפוס, והבטן שלי כואבת מרוב צחוק.
    חאלאס!

    נ.ב. תודה על המתכון לפתיתים. הכל אני יודעת להכין, רק זה לא. החכמתי. עכשיו תשתקו.

  8. הדרדרנו למתכונים? |:

    אני לא אספר לכם על המתכון הסודי שלי לרוטב פסטה (כי הוא סודי)
    אם תבואו פעם אני אכין לכם
    אחלה רוטב לפסטה…
    אפשר גם לאכול אותו בתור מרק (למרות שלא מומלץ, כי גם בתור רוטב לפסטה הוא משמין ברמות, אז אם מישהו יאכל אותו בתור מרק הנפח שלו יוכפל והפנים שלו יהיו אדומים לבנים מחצ’קונים כאילו הוא הולך למשחק של הפועל תל אביב. אבל לפסטה, אחלה רוטב.)*

    *סוגריים ארוכים מאוד

  9. בניגוד לפתיתים המתכון לפירה הרבה יותר מורכב וכולל שבעה צעדים נפרדים להכנתו. אי לכך הוא משולב בספר “מתכונים למתקדמים” הוצאת “יו”ר עובד”.

    רכיבים:
    1. תפוחי אדמה.
    2. מים.

    שיטת הכנה:
    1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים.
    2. מרתיחים את המים.
    3. מכניסים את תפוחי האדמה למים הרותחים.
    4. כשהתפוחי אדמה מתרככים מוציאים.
    5. מועכים.
    6. מוסיפים מרגרינה/חמאה ומלח לפי הטעם והריח.
    7. אוכלים.

  10. היה נדמה לי שקראתי “מרגרינה”. ודאי דמיינתי.
    המהדרין מוסיפים מעט חלב חם יחד עם החמאה.
    מקשטים בכדורי בשר ומגישים.

  11. מצאתי מתכון פתח תקוואי חדש.

    מצרכים

    בסקוויטים

    אורניום
    נפטוניום
    אקטיניום

    אופן הכנה

    לערבב טוב טוב את האורניום, נפטוניום ואטיניום ככה שתצא עיסה מגעילה.
    לקחת בסקוויט ולשבור אותם עם פטיש(אוויר) בתוך שקית
    לערבב את העיסה עם האבקת בסקוויטים
    חשוב לשים את הכפפות כדי לא להתלכלך ואז לעצב את התערובת בצורות כדור.
    להכניס לתנור ולבדוק שהיו”ר כמה שיותר רחוק מזה, לא רק מטעמי בטיחות אלא מטעמי הכדורים הטעימים
    להוציא מהתנור אחריי 45 דקות

  12. אז אני מבין, טל, שהחלב שנשפך על העטיפה של החוברת הוא חלב *מועשר*.

    דרך אגב – הרבה יותר נחמד להגיד פתיתים עם צ’ במקום ת’.

  13. מישהוי יכול להסביר לי איך פוסט שמתחיל באירוע חיובי כמו שנביץ עם גבנ”צ מסתיים בפיגוע המוני של פתיתים (סליחה פציצים) ורגל קרושה?

  14. רגל קרושה יותר מפחידה אותי מליצנים, גהים וחושך ביחד[כינוס של ליצנים על פסגת ההימאליה באמצע לילה מעונן לגמרי].

  15. אצלנו בבית נקמת החג האולטימטיבית היא לנפנף צלחת של רגל קרושה (או של הגלטין של הגפילטע) בין בן המשפחה הננקם לבין צלחתו.

  16. מישהו מוכן להסביר לי איך הקופה קבנה קשור לרגל קרושה, ואיך שניהם קשורים לפתח תקווה? (שאצלי קשורה בעיקר לערסים)

  17. אפשר להוסיף לפתיתים חוץ מבצל גם גזר מגורר, או בטטה. באמת מאז שזרקתי את האבקת מרק הפתיתים קצת פחות טעימים. מודה.

    ויובל – לא חייבים להרתיח את המים לפני שמכניסים את התפוחי אדמה. זה לא כמו בטיגון.

  18. ר”ש, לא ככה מתרגמים שיר, צריך לתרגם ככה שהמילים יתאימו למנגינה ושהחריזה תישאר פחות או יותר (בגלל זה תרגום של שיר הוא לא נאמן למקור).

    הנה התחלה יפה: (אני יודע שזה ממש לא נאמן למקור, אבל זה מתאים)
    קראו לה לולה
    והיא כוכבת
    עם שתי נוצות בשערה, ושמלה עם תחרה.
    רוקדת הורה, וצ’ה צ’ה צ’ה צ’ה.
    וכשהיא על הבמה, טוני בירמן ביד רמה.
    אם כלום לא משתבש, הם עובדים מעשר עד שש
    צעירים מאוהבים,
    מה אפשר עוד לבקש

    בקופה, קופה קבנה.
    הכי חם בצפון פרדס חנה (נו, בשביל היו”ר)
    בקופה, קופה קבנה
    מוזיקה ותשוקה באופנה כל דקה בקופהההההה
    הם מצאו אהבה

    קראו לו ריקו, הייתה לו טבעת
    הוא רק נכנס כעשיו ולפני שהוא ישב
    ראה את לולה, והוא קרא לה
    אך ריקו את הגבול עבר, טוני קפץ מעל הבר
    היו שם ארגרופים, וכיסאות עפים
    הרבה דם ויריה אחת
    אבל מי ספג את הכדור (לא מצאתי חרוז -_-)

    בקופה, קופה קבנה.
    הכי חם בצפון פרדס חנה (נו, בשביל היו”ר)
    בקופה, קופה קבנה
    מוזיקה ותשוקה באופנה כל דקה בקופהההההה
    אבדה האהבה

    קוראים לה לולה
    היא לא כוכבת
    כבר עברו שלושים שנה, מאז אותה ה”תאונה”
    עכשיו זה דיסקו, ולא של לולה
    באותה התחרה, נוצות דוהות בשערה
    לא רוצה לא לבכות לא לכעוס, רק מחזיקה ת’כוס
    אבדו נעוריה וגם טוני
    שיגעון, אין מנוס

    בקופה, קופה קבנה.
    הכי חם בצפון פרדס חנה (נו, בשביל היו”ר)
    בקופה, קופה קבנה
    מוזיקה ותשוקה באופנה כל דקה בקופהההההה
    אין מקום לאהבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

תצוגה מקדימה: