לגלוש מהר סתם

קטגוריות:

ערן גבאי מדווח בטוש על התחממות המלחמה סביב חבילת 5 מגה. על מה מדובר? על מבצע יוצא דופן של חברת "013 ברק": גלישה לפי נפח. וכך אומר המבצע: בואו לגלוש במהירות מסחררת של 5 מגה לשניה וזאת תמורת מחיר נמוך במיוחד: 49 שקל בחודש. אבל, תמורת המחיר הנמוך תתבקשו להוריד מהאינטרנט רק 2 ג'יגה-בייט של מידע באותו החודש. אם תחרגו מכך, תשלמו 15 שקלים עבור כל ג'גה-בייט עודף.

הרציונאל על פי 013 ברק טמון בנתון אחד: יותר מ-40% מהגולשים בישראל הם "גולשים קלים" שצורכים בפועל פחות מ-2 ג'יגה-ביית של מידע. כאשר יצטרפו לחבילה יוכלו ליהנות ממהירות גלישה הגבוהה כמעט פי 3 שכן רובם גולשים במהירות של 1.5 מגה. דיל לא רע? ממש לא.

אותם 40% "מהגולשים הקלים" הם ברוב המקרים הגולשים המתחילים ובעיקר הגולשים שאינם מתעניינים בשירותי החלפת הקבצים. אלו הם צרכני טקסט; הם מתחברים לאינטרנט כדי להוריד דואר אלקטרוני, כדי לקרוא את החדשות ב-Ynet, כדי לכתוב תגובה בגלוב. זו הסיבה שהם לא צרכני רוחב פס כבדים – הם פשוט לא זקוקים לו.

באה 013 ברק ומציעה לאותם גולשים – שממילא אינם זקוקים לרוחב הפס וקשה להאמין שירגישו הבדל משמעותי בין חיבור 1.5 מגה לחיבור 750 קילוביט לחיבור במודם אנלוגי רגיל – ומציעה להם לגלוש במהירות מסחררת. בשביל מה בדיוק? בשביל שאתר החדשות שלהם ייטען בשנייה ושליש במקום בשנייה וחצי?

הספין השיווקי כאן שקוף וחסרת תוחלת. מי שצריך את החיבור המהיר הוא מי שצורך רוחב פס בנפחים גדולים. כל השאר יכולים להישאר עם החיבור המהיר גם כך של 1.5 מגה מבלי שירגישו שהם מפסידים משהו בכך שהם לא נענים להצעה המיותרת של 013 ברק.

חבל שאת הניתוח המאוד בסיסי הזה, לא מספק הטוש לקוראיו.

← הקודם

תגובות

17 תגובות על “לגלוש מהר סתם”

  1. כמה מוקשים

    1. הכבלים דורשים על שידרוג התשתית ל 5 MB מאה ארבעים ותשעה שקל לחודש בהתחייבות לשנה

    2. כנגד בזק עומדת תביעה ייצוגית בסך 100 מיליון שקל על כך שהבטיחה לספק תשתית על ה ADSL במהירות של 1.5 מ"ב אבל בפועל הצליחה לספק רק 750 ק"ב

  2. המגיבים של למהרשת, בהחלט כן מספקים ניתוח מהסוג הזה וגם קובלים על הרמאות שבמכירת מוצר מן הסוג הזה, כל עוד אתה לא באמת שולט על התוכן שאתה מקבל (להלן פרסומות, ג'אנק מייל וכך הלאה).
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3205051,00.html

  3. איך שוב נפלת למלכודת הספין. העניין הוא שגולשים מתחילים מאמינים שהם מקבלים קו במהירות של 5 מגה, כשבפועל שליחת דואר אלקטרוני מתבצעת על 256 קיי העלובים שבזק נותנת. אבל זה לא העיקר. העיקר הוא שאתה תתחיל להסתכל על השעון ולחשוב לפני כל קליק, האם כדאי לבזבז רוחב פס על האתר שאתה ניגש אליו או לא. מבחינתי זה הורס את כל חוויית הגלישה, וגרוע יותר מאשר לגלוש עם מודם 56K. אגב, גם בימי המודם הורדתי יותר מ-2 גיגה לחודש.

  4. ודודי גולדמן מגלה היום במוסף 24 שעות של ידיעות שבנוסף, כוללת החבילה 9.5 שעות גלישה ביום (!) וקבלת 133 הודעות דואל בנפח חצי מגהבייט (!!)

    הלו, זה 2006 כאן. בעידן של always on ותיבות בגודל מינימלי של 10 מגהבייט אצל הספק (ועוד לא דיברנו על יאהו או ג'ימייל), זה נראה לי מופרך לגמרי.

  5. אני חוזר ומתריע בגלוב הזה שהאינטרנט נכנס לאחרונה לאיזשהו חור זמן והכל מתחיל להיראות כאילו אנחנו שוב בשנת 1998. אבל אף אחד לא מקשיב לי.

  6. אני דווקה חושב שברק עשו כאן שירות חשוב. הרי סך הכל האינטרנט כמו מים וחשמל לא צריך להיות מתומחר לפי קצב החיבור (עובי הצינור).
    מעבר ל 5MB כן ישפר את הביצועים של השתמש הפשוט : נכון, השיפור בפעילות ה"טכסט" לא יורגש – אבל גם משתמש שלא מוריד ב P2P עדיין רוצה פה ושם לראות מצגת flash מושקעת, או להוריד תוכנה (חוקית) במהירות סבירה.

    לפי דעתי כל גישה לאינטרנט צריכה להיות מתומחרת *רק* על פי שימוש – במקום המלחמות המטופשות על ה p2p (כן לאפשר, לחסום סוגים) כל משתמש יבחר את אופי השימוש – וידע שלא צריך להשאיר את המחשב דלוק עם emule להוריד עשרות גיגה מטופשים רק כי הוא שילם כבר על רוחב הפס אז למה לו לצאת פרייר.

  7. tnhr – בינינו, בלי שאף אחד שומע, איך משלמים בברק? טוב?

  8. נעלב :-(( לא משלמים ולא נעליים.

    אני עובד בשביל ייצרן ציוד שמוכר לכל הספקים אז אני הדבר הכי קרוב לאוביקטיבי שאתה יכול להגיע.
    תתעלם שניה מברק או לא ברק – כי לפי דעתי זה טרנד חיובי מאוד.

    אגב באוסטרליה הבינו כבר בראשית האינטרנט המהיר שאין דרך יותר יעילה לתמחר את התשתיות (המאוד יקרות במרחבים העצומים) מאשר תמחור לפי תשלום.

    מבחינת ציוד אני חושב שהשיטה הקיימת יותר רווחית (כאילו שאני רואה שקל מזה) לחברות הציוד – כי היא דורשת שידרוגים שוטפים.

  9. באוסטרליה אכן התחילו עם העניין הזה ועכשיו **יוצאים ממנו**.

    כנראה שבגלל המרחק הגדול, רק עכשיו זה מתחיל בישראל.

    זה טרנד נורא ואיום בדיוק בגלל מה שאמרו כאן: אתה באמת חושב שאני גולש באינטרנט כדי להסתכל על שעון הורדת המידע – כדי לראות מתי קונסים אותי ומתי לא. אין כאן שום, אבל שום יתרון לצרכן הסופי בטח לא כאשר הוא מקבל מהירות של 1.5 מגה במחיר של 39-49 שקל לחודש.

    זה עוד דרך של הספקים לחלוב כסף. קשה להאמין שתמצא צידוק אכן ענייני (אם אפשר) לדבר הזה. אם כולם משלמים 49 שקל ל-1.5 מגה, איך בדיוק הגולש "הקל" מסבסד את הכבד? הרי **כולם** משלמים את אותו הסכום. האם בעקבות ההסדר הזה, הגולש הקל ישלם 19 שקל לחודש? ואם הוא גולש קל – למה לכל הרוחות הוא צריך מהירות של 5 מגה? בשביל לגלוש לוואלה יותר מהר? איזה מין תירוץ קלוש זה?

  10. יובל, עזוב אותו. אני מת על אנשים שכותבים "טכסט". זה כל כך 1960.

  11. השוואה מעניינת על יוקר התקנת תשתיות באוסטרליה ובישראל…
    ואם כבר להשוות אז למה לא ליפן או שוקהולם:

    "But what about the 100-megabit service in Japan for $25 month? And better, much better: Stockholm's one-gigabit service – that is, 1,000 megabits, or more than 1,300 times faster than Verizon's entry-level DSL service – for less than 100 euros, or $120, a month."

    ציטוט מהניו-יורק טיימס. כאן הלינק

  12. אני בעד גלישה לפי דומיינים- שקל על כל דומיין חדש שאתה נכנס אליו.
    כך שאם אתה גולש רק לynet כל החודש תשלם שקל ואם אתה גולש להרבה אתרים אז תשלם יותר.

    נו באמת, מה זה השטות הזאת?

    אני נשאר עם ה1.5 מגה שלי.

    אה, ואני מוריד יותר מ2 ג'יגה ביום (מאז שקניתי נגן וידאו נייד אני רואה כל יום שניים שלושה סרטים בבית הספר ^^) אז נראה לי שזה יעלה לי ביותר -_-

  13. MrM, עשה טובה, תקנה מגבונים לחים כאלה של תינוקות עם סבון.

    יש לך כל מיני לכלוכים בתגובות ^^-_-()(!)@()#

  14. כן באמת לא יפה לכתוב ynet -_——-

    ואני לא (!) כותב אף פעם סולמית ושטרודל!

  15. הספקים תמיד יחפשו דרך לחלוב עוד כסף – זה טיעון קצת ילדותי ליו"ר – אין ספק שה ARPU עומד במרכז הבמה של הספקים, מה לעשות הם רוצים להראות רווחים ידה ידה ידה.

    המודל של היום הוא בעייתי. אני רואה את כמות ההשקעה שאנחנו (יצרני ציוד) צריכים לבצע כדי לנתח בצורה חכמה יותר את התעבודה. וכמו שאתה יודע, האפליקציות לא מקילות עלינו – וזה מלחמה בלתי פוסקת. (אפילו סקייפ מצפין את ה control connection ומקשה על הזיהוי)… למה הלקוחות שלנו רוצים לשלוט על סוגי התעבודה – כי הם רואים את אחוז ה p2p ברשת ורוצים חתיכה מהעוגה (לגישתך) או סתם מתבאסים שקשה להם לבצע דיפרנציאציה של השירות.

    אני מסכים שזה לא הוגן לקחת שירות ולייקר אותו בצורה משמעותית לכלל המשתמשים. אבל אם נסתכל קצת מעבר לקצבי ה 1.5 – 5 מגה המסכנים נבין שיש בעיה עם לתת שירות 100M אם לא יתבצע תיכנון חכם של רשת. ולמרות שלתכנן רשתות זה פרנסה טובה, לתכנון חייב להיות base-line והיום base-line זה בדיקה דמוגרפית איפוא יש ילדים עם יותר מדי גיגות פנויים בhd.

    אני חוזר להשוואה עם החשמל – נכון שבעבר להזמין תלת-פאזי היה סיפור יקר ובעיתי. אבל אפילו חברת חשמל הבינה שעובי המוליכים הביתה זה רק לא נקודה משמעותית – ורווח אמיתי נעשה משימוש בשירות – האם אתה מסתכל על מונה החשמל כל היום.. כנראה שלא, אבל כנראה שקנית מזגן בדקת את היחס בין צריכת החשמל שלו לצרכים שלך? ואתה משתדל לכבות אורות שאתה יוצא מהבית?

    כן, גם אני רוצה חיבור 100M בלי חיוב עודף על כלום. אבל אני רוצה לראות stream HDTV דרכו – ואני מבין שאני אצטרך לשלם – או על הפוטנציאל לראות – תמחור אחיד. או על פי שימוש – תמחור לפי תעבורה.

    לסיכום – אני בעד 1G לכל משתמש! אם אפשר עכשיו!

  16. לא מעניין אותי 5M Downstream.
    דברו איתי Upstream, ואז נראה.

    (ומי שאומר "טכסט" בדרך כלל גם אומר "סכס"…בעע)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן