עיתון "הארץ" מדווח היום בעמוד הראשון על פסיקה שהתקבלה בבית משפט השלום בירושלים שמחייבת את ספקיות האינטרנט לחשוף טוקבקיסטים אנונימיים (גלמור מלמהנט דיווח על זה כבר בשבוע שעבר).
השורה התחתונה היא שבמקרים מסוימים טוקבקיסטים עלולים לגלות ששמיכת האנונימיות שהם מתכסים בה כבר לא ממש מחממת. מעניין לצטט בהקשר הזה את דבריו של ידידי, הד"ר עו"ד יובל קרניאל, שאמר ל"הארץ":
פסק הדין פוגע בפרטיות כדי להגן מפני עבירה של לשון הרע, תוך שהוא מתייחס לאינטרנט כמו לפרסום בכל מדיה אחרת – טלוויזיה, רדיו או עיתון. אבל פרסום אנונימי בטוקבקים באינטרנט בכלל לא יכול לפגוע בשמו הטוב של אדם, כי הפרסום הזה דומה יותר לשיחה בפארק או לקללות בין נהגים ברחוב, ולא לפרסום במשמעות המסורתית שלו. לכן אין להשוות את הטוקבקים ללשון הרע במובן הרגיל
אני חושש שהתפיסה הזו כבר לא מחזיקה מים. פרסום אנונימי באינטרנט יכול לפגוע בשמו הטוב של אדם. אני חושב שזה הרציונאל שעומד בבסיס ההחלטה של בית המשפט. אני חושב שהרשת עברה כברת דרך מאז שכולנו חשבנו שהדיבור באינטרנט הוא דיבור חופשי, פתוח, בלתי מצונזר ושלא חלים עליו חוקים של העולם הזה. לאט לאט אנחנו מגלים שהדיבור באינטרנט כפוף לחוקים הארציים יותר ממה שדמיינו בעבר.
כתיבת תגובה